RL Oyuncular Arası Takasın Kaldırılmasına İlişkin Mesajımız ve TRL'in Geleceği

 


Burada paylaşmadığımız için haberiniz olmayabilir, o yüzden belirtelim: Psyonix, 6 Aralık 2023 tarihinde, 03.00 TSİ saatinde Rocket League'de oyuncular arası takas sistemini "Oyunun Epic Games'in oyun içi eşyalarının takaslanamadığı, taşınamadığı veya pazarlanamadığı oyun içi eşya mağazası politikalarına uygun olmasını sağlama" ve "İleri dönemlerde Epic Games oyunları arasında eşya paylaşımı yapılma planlarına temel oluşturma" amaçlarıyla kaldırılacağını duyurdu.

Türk içerik üreticilerinin Support-a-Creator (İçerik Üreticisi Destekleme) programına dahil bile olmadığı bu dönemlerde Rocket League kitlesinin oldukça büyük bir kısmının değer verdiği bu takas hakkının oyunculardan alınmasını bir hak ihlali olarak kabul ediyoruz. Takas özelliğinin kaldırılması, özelliği açmak için fazlaca para ve zaman harcamış olan bu oyuncuların, turnuva yapabilmek adına bir yatırım bulamayıp ödül niyetine oyun içerisinde eşya veren turnuva organizatörlerinin, gördüğü her kahverengi eşyaya sahip olmak isteyen u/Gek_Lhar ve tanıdığımız en büyük Güvercin-sever u/Johnz12321 gibi sayısız roketçinin hakkına girmek demektir. Ayrıca eşya takasının olmadığı bir ortamda legal olmayan hesap satışlarının artacağını, dolayısıyla oyun tecrübesinin tüm oyuncular için olumsuz olarak etkileneceğini öngörmekteyiz.

Oyunu oynamaya devam etmek isteyenlerin eşyaları hakkında neler olacağına dair Psyonix'in paylaştığı Sıkça Sorulan Sorular ve yanıtları şu şekilde:

S: Envanterimdeki fazlalık eşyaları ne yapacağım?
C: Oyunun Öz Eşyaları, Turnuva Eşyaları ve Eşya Şablonları trade-in eşya yükseltme sisteminde kullanılabilir olmaya devam edecek. Bu şekilde oyuncuların istemediği eşyaları envanterlerinde tutmalarına gerek kalmayacak.

S: Bir başka oyuncuya eşyamı ödünç verdiysem ne olacak?
C: Ödünç eşya verme tarzındaki eylemler Psyonix tarafından desteklenmemektedir. Tüm takaslar son olarak kabul edilir. Destek ekibimiz takasların geri alınması konusunda yardımcı olamaz.

S: Geçmişte yaptığım takaslar geri alınacak mı?
C: Hayır, oyuncular arası takas sistemi kaldırıldığı zaman takas ile elde ettiğiniz envanterinizde bulunan eşyaları kaybetmeyeceksiniz. 

TRL ekibi olarak bu kararın alınmasıyla sebebiyle Rocket League için yaptığımız çalışmalara devam etme motivasyonumuzu kaybetmiş bir haldeyiz. Oyun ile alakalı Türkçe çeviriler paylaşmak ve etkinlikler organize etmek gibi faaliyetlerimizi durdurma kararı aldığımızı üzülerek paylaşıyoruz.

Ek olarak bu kararın Psyonix ekibinden çıkmadığını, Epic Games Yönetim Kurulu tarafından zorlama ile böyle bir değişikliğin getirildiğini düşündüğümüzü belirtmek isteriz. Epic Games'in bu büyük hatadan kısa sürede vazgeçmesi ve bizim de tekrardan faaliyetlerimizi sürdürme motivasyonumuzu geri kazanmamız umuduyla, şimdilik hoşça kalın.

Yorumlar