Rocket League'e Yeni Oyun Modu Geliyor: İşte Knockout Bash!

 

Psyonix'ten Nostaljik Bir Kısa Süreli Oyun Modu

Oyunun ve Psyonix'in çok yakın takipçileri belki hatırlar, Psyonix 2007 senesinde Crash Course adında bir oyunu çıkartmaya hazırlanıyordu. Oyunun amacı diğer araçları elimine etmekti.

Benzeri bir oyun modu ile karşılaşmaya hazır olun. Knockout Bash 27 Nisan - 10 Mayıs tarihleri arasında sizlerle olacak ve mod hakkında bilmeniz gereken her şey burada:

Oyun Kuralları:

Takım Boyutu - Knockout Bash'te takımlar yok. 8 oyuncu, herkes kendine.
Canlar - Otomobol'de sürekli patlamaya ve tekrar doğmaya alışmış olabilirsiniz ancak burada canlarınız sınırlı! 3 kere patlarsanız sahaya elveda diyebilirsiniz.

Güvenli Alan - Arenanın etrafında yarı saydam bir kubbe olacak. Eğer bu kubbenin dışına çıkar ve 10 saniye içerisinde alanın içine geri dönmezseniz patlayacaksınız. Oyun süresince bu bölge yavaş yavaş küçülecek. 6 dakikanın sonunda oyun bir "Ani Düşürme" durumuna girecek. Bu durumda her bir saldırı ve fırlatma tüm güçte olacak ve güvenli alanın dışına çıkmak anında patlamaya sebep olacak.

Engeller - Her bir Knockout Arenasının altında Dikenler ve Lazer Izgara gibi engeller olacak. Bu engellere dokunmak araçları anında patlatacak.

Oynanışın Özü

Atak - Rakiplerinize takla atmak rakiplerinizi otomobol modunda olduğundan çok daha güçlü bir şekilde uçuracak. Unutmayın, ne kadar hızlı olursanız o kadar güçlü vurabilirsiniz.

Blok - Bloklamak rakiplerinizin size uyguladığı saldırının geri sekmesine sebep olacak. Ancak bunu kullanırken dikkatli olun, bu özellik yalnızca doğru zamanlandığında çalışacak. Hatalı kullanım sizi bir atağa karşı savunmasız bırakabilir.

Yakalama - Yakalama butonuna basılı kalıp rakibinize takla atarak rakibinizi yakalayabilirsiniz. Tekrar takla atarak rakibinizi fırlatabilirsiniz.

İkincil Mekanikler

Sarsıntı - Oyuncular atağa maruz kaldıklarında, yakalandıklarında, yakalanmalarından sonraki fırlamalarında ve atakları bloklandığında sarsılacaklar. Bu durumdayken oyuncular araçlarını kontrol edemeyecekler. Sarsılmadan Kurtul butonuna birkaç kez basarak Sarsıntı durumundan kurtulabilirsiniz.

Rakibe Kilitlenme - Otomobol modundaki top kamerası gibi rakiplerinize odaklanabilirsiniz. Kilitlenme açıkken hedefler arasında değişim de yapabileceksiniz.

Üçlü Zıplama - Zıplamanızı sıfırlayana kadar havadayken iki kez zıplayabileceksiniz.

Çoklu Takla - Zıplamanızı sıfırlayana kadar havada dört kez takla atabilirsiniz, ve taklalarınız için bir zaman aşımı olmayacak.

Zıplama - Otomobol modundan farklı olarak zıplama yeteneğiniz bu modda çok daha güçlü.

Boost - Boostunuz güvenli alandan çıkmanız durumunda hızlıca alana dönebilmeniz için daha güçlü. Aynı zamanda boostu kullanmadığınız zamanlarda kendi kendine şarj olacak.

Yeni Oyun Moduna Özel Arenalar

Knockout modu için üç ayrı arena eklendi: Calavera, Karbon ve Quadron. Araçların devamlı çarpışmalarının sonucu olarak zemin aşınacaktır. Dikkat edin, çok uzağa düşerseniz mücadeleye geri dönüşü yok.

Knockout Bash Görevleri

Arenada kafa kafaya çarpışmak çok zor olacak, farkındayız, ama yeni görevlerin size motivasyon sağlayacağını düşünüyoruz. Zirveye ulaşmak için çarpışmaya devam ederken Çiçeklenme Tekerleri, Monark Boostu, veya animasyonlu Kanat Çırpma Çıkartması gibi İlkbahar temalı eşyalar kazanabileceksiniz.

Altın Hediye Sepetleri Geliyor

Knockout Bash etkinliği süresince Zafer, İvmelendirici ve Turbo eşya serilerinden klasik eşyalar kazanabileceğiniz hediyeler kazanabileceğiniz Altın Hediye Sepetleri gelecek. Bu sepetler diğer Altın Ödüllerin işleyişi ile benzer olacak; en fazla 5 tane kazanabileceksiniz, isterseniz takaslayabilecek ya da kendiniz açabileceksiniz. 

Yeni eşyalara bu linkten orijinal metne giderek bakabilirsiniz.

Yorumlar