Özel Alıştırmalara Gelen Güncellemeler

 

Sezon 7'nin çıkmasına yalnızca birkaç gün kaldı. Sezona başlamadan önce gelecek olan yeni özelliklerden birini anlatmak isteriz: Özel Alıştırma Güncellemesi.

Alıştırma Paketi İlerlemeleri

Alıştırma paketlerindeki seyriniz ve ilerlemeniz için birkaç geliştirme yapıldı:

Yolunuzu Seçin: Alıştırma paketlerindeki gelişmeniz artık sahnelerin sırasına bağlı değil. Bulunduğunuz sahneden istediğiniz sahneye geçiş yapabileceksiniz. Örneğin: 3. sahnede bir sorun yaşıyorsanız 4. sahneye geçebilir, 3. sahneyi daha sonra tekrar deneyebilirsiniz.

Alıştırma paketleri artık gelişiminiz ile alakalı daha fazla bilgiyi kaydetmeye ayarlandı. İstediğiniz kadar sahne ve paket çalışabilir, bir ara verebilir ve daha sonrasında kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Sıfırlama Butonu: Bir paketi bitirdikten sonra tekrar denemek istiyorsanız oyunu durdurup, çıkan menüde "Gelişmeyi Sıfırla" butonuna basarak alıştırma paketine sıfırdan başlayabilirsiniz.

Sahneler Arası Geçiş ve Sahne Aynalama

Sonraki ve Önceki Sahneler: Artık sahneler arası istediğiniz gibi geçiş yapabiliyorsunuz - Sahneleri sırasıyla bitirmek zorunda değilsiniz.

Sahne Seçme: Belirli bir tuşa basılı kalmanız ile açılacak olan menüde hangi sahneye gitmek istediğinizi seçebileceksiniz.

Sahneleri Karıştırma: Sahnelerin sırası karışık şekilde oynayabileceksiniz.

Sahne Aynalama: Bir butona basarak pozisyonu sahanın diğer tarafında olacak şekilde yansıtabileceksiniz. Aynalama, Özel Alıştırmada kullanılabilen tüm arenalarda açık olacak. Ancak bu ilerleyen zamanlarda geçerli olmayabilir, yeni arenaların şekli ve boyutu bunun uygulanmasını engelleyebilir.

Menü ve Arayüz Değişiklikleri

Bu değişiklikler ile birlikte Psyonix, Özel Alıştırma için bazı menü ve arayüz değişiklikleri yaptı.

Geçmiş: Özel Alıştırma sekmelerine "Geçmiş" sekmesi eklendi. Geçmiş fonksiyonları bir süredir oyunun içindeydi, bu yüzden önceden açmış olduğunuz Özel Alıştırma Paketleri oyunu açtığınız gibi bu sekmede görünür olmalı. Geçmiş sekmesinden Alıştırma Paketlerini favorileyebilirsiniz.

Duraklatma Menüsü Değişimleri: Buradan Alıştırma Paketini sıfırlayabilir ya da "Alıştırmayı Bitir" tuşuna basarak ilerlemenizi görebilirsiniz.

Alıştırmayı Bitir: Buradan pakete tekrar girebilir, farklı bir oyun moduna girebilir, Alıştırma Paketini değiştirebilir ya da ana menüye dönebilirsiniz.

Son olarak, iki önemli hatırlatma:

  • Yeni fonksiyonla birlikte yeni tuş atamaları geliyor. Üstte bahsettiğimiz tuşları değiştirmek istiyorsanız:
    • Herhangi bir Özel Alıştırma Paketine girin
    • Ayarlar → Kontroller → Tuş Atamalarını Görüntüle/Değiştir
    • Knockout Bash için olan tuş atamalarının altında Özel Alıştırma ile alakalı tuş atamalarını görebilirsiniz.
  • Daha önce bir paket oluşturduysanız değişikliklerden endişelenmenize gerek yok. 

Yorumlar